Ågottind – frem og tilbake

Favorittfjellet mitt på sommerføre: Ågottind. Bare så synd at turen dit er sterkt krydret av krattskog, mosegrodde sva, trestammer med giftig mose, råttent fjell, løse kampesteiner og flått. Vel fremme er man hensatt i et livsfarlig og forførende klyveparadis. Vær forsiktig!

Ågottind: bilder

Ågottind from Bård Smestad on Vimeo.

Musikk: The Familiar/World Ends

Det var en dag jeg satt værfast på Brandstadbu at jeg første gangen ble oppmerksom på Ågottind. Etter å ha lest meg gjennom en beskrivelse av floraen i Sunndal og ikke minst i Øksendalen så kom jeg over boka til Iver Gjelstenli: Fra topp til topp i Romsdal (1997, Frusalen forlag). Der var det et bilde av en vanvittig nifs rygg. Jeg ble helt satt ut av tanken på at det fantes noe slikt i nærområdet uten at jeg hadde hørt om det. Saken var klar, dette måtte utforskes.

Boka: utsolgt

Min første tur til Ågottind i 2014. Til da min mest nervepirrende topptur:

Ogottind 2014: bilder

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *