Ågottind – frem og tilbake

Favorittfjellet mitt på sommerføre: Ågottind. Bare så synd at turen dit er sterkt krydret av krattskog, mosegrodde sva, trestammer med giftig mose, råttent fjell, løse kampesteiner og flått. Vel fremme er man hensatt i et livsfarlig og forførende klyveparadis. Vær forsiktig!

Ågottind: bilder

Ågottind from Bård Smestad on Vimeo.

Musikk: The Familiar/World Ends

Det var en dag jeg satt værfast på Brandstadbu at jeg første gangen ble oppmerksom på Ågottind. Etter å ha lest meg gjennom en beskrivelse av floraen i Sunndal og ikke minst i Øksendalen så kom jeg over boka til Iver Gjelstenli: Fra topp til topp i Romsdal (1997, Frusalen forlag). Der var det et bilde av en vanvittig nifs rygg. Jeg ble helt satt ut av tanken på at det fantes noe slikt i nærområdet uten at jeg hadde hørt om det. Saken var klar, dette måtte utforskes.

Boka: utsolgt

Min første tur til Ågottind i 2014. Til da min mest nervepirrende topptur:

Ogottind 2014: bilder

Tagged , , ,

2 thoughts on “Ågottind – frem og tilbake

  1. Hei! Er denne toppen mogleg å nå utan sikring? Er fjellvandt og har ikkje høgdeskrekk. Og kor ligg denne i forhold til Katthammaren? Har lyst å gå begge desse turane, men det er vanskeleg å finna turbeskrivelsar av Ågottind og kva rute ein bør gå her.

    1. Ågottind, toppen og fortoppen er grei å gå uten sikring. Toppen ligger nord for Katthammeren. Hele ruta opp sees fra campingen ved Vikesætra. Parker der Fløtaelva går ut i Eikesdalsvatnet og følg en rygg sør for elva. Et tråkk ender i et sva. Etter svaet går man opp til en hylle som går vest for toppen. En varde viser hvor man skal ta av til venstre opp fjellsiden. Følg varder til topps. Man må gjøre egne vurderinger oppover. En hel del løs stein, så vær obs om dere er flere på tur. Fra toppen og traversen videre til Bjørktinden er det smart med sikring. Men jeg har gått den flere ganger uten. Da er det mulig å gå over Bjørktinden til Katthammeren og ned stien til Eikesdalsvatnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *