Fløtatind i oktober

  • Fløtatind i oktober: bilder

Øksendalen 10. oktober 2020

Der er alltid yr.no som er først ute med å varsle om muligheter for fersk snø. Det er ikke sånn at jeg kan lukte at det blir snø. Men når yr.no først varsler snø så blir det viktig å finne ut om det betyr god snø lørdag eller søndag. For det er da jeg har fri.

Værmeldingene er lovende og da begynner jeg å kjenne jeg det på kroppen. At lysta er der. Skikjøring i løs og tørr snø? Jaaa! Man kan jo bare vente selvsagt. Bare vente noen uker eller måneder til det har snødd såpass at skiføret er nærmere. Vente til heisene åpner kanskje. Eller til det er ski fra bilen et eller annet sted. Men jeg vil ikke vente. Jeg vil rett og slett ikke gå glipp av en fin skitur i oktober. Mange har lagt ut skibilder og filmsnutter på sosiale media i lang tid. Fra vinteren som var. Mange lengter etter en ny vinter og mer skikjøring. Men om man virkelig vil på ski så finnes det skiføre. Et eller annet sted.

Ola Hovdenak henger seg på. Tror ikke han er så gira egentlig. Men han blir kanskje overbevist av at jeg er en smule entusiastisk. Kanskje 10 cm nysnø, sier jeg. Det kan bli bra, sier jeg. Det viktigste er å ha en plan. Og målet kan gjerne være forbundet med en viss usikkerhet. Sånt vekker nysgjerrigheten. Og blir det bomtur så blir det i verste fall bra trening.

Vi bærer lett. Skiutstyret er av type konkurranse og det merkes knapt at vi har det festet på sekken. Vi må gå nesten 1200 høydemeter i fint vær i et vakkert høstfarget landskap før vi kan spenne på oss skiene. Vi fant ut lenger ned i lia at snøbasen er knallhard. Det er uaktuelt å oppsøke de bratte snøflekkene jeg først hadde i tankene. Det er 0.3 cm fersk snø. Litt skuffende. Men basen er helt jevn. Altså at den ikke har brea seg. Det er positivt.

På vei opp mot Fløtatind blir det ferske snølaget tykkere. 0.7- sier Ola. Det blir mer. Basen er fortsatt knallhard men det blir mer snø. Tror vi kan få godkjent 6-7 cm “pudder” rett under toppen av Fløtatind.

Drona vil ikke fly pga en feilmelding og GoPro´n slår seg av etter 5 sekunder med filming. Flatt batteri. Surt, men da blir det fokus på å få tatt bilder og få gjort noen riktig fine svinger.

Sola lyser virkelig godt opp i oktober. Det er faktisk en sjelden opplevelse å se et såpass skarpt lys over tørr snø. Først i mars blir dagene like lange og lyse som nå. Vil du vente så lenge?

Tagged , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *