Julipudder

FOMO – Fear of missing out, frykten for å gå glipp av noe av betydning. Den følelsen har jeg hatt ofte denne vinteren. Tørr snø må nytes når den er tørr. Sporløs tørr snø er ferskvare. Det kan handle om timer før den er borte. Vind, varme eller ivrige likesinnede kan forvandle gull til gråstein.

Og nå er sjansen der igjen – draumen me ber på, at noko vedunderleg skal skje. At draumen skal opna seg, at me ein morgonstund skal glida inn på ein våg me ikkje har visst um (Olav H. Hauge).

Tørr snø ned renna på Trondskjortetind? I juli? Ser slik ut om jeg tolker yr.no rett. Og siden det er juli så kan det by seg en mulighet for å kjøre hele renna fullt opplyst. Ellers i året er det mye skygge i denne renna.

Jeg har en plan. FOMO.

Christian Widén-Björk ringer meg litt etter kl 16 på fredag for å avtale sykkeltur. Skitur – sier jeg. Jeg har en vill plan. Pudder på Trondskjortetind! Men vi må være klar til å kjøre ned fra fjellet senest i 7-tiden. Da står sola rett inn i renna. Et par timer senere vil temperaturen også begynne å stige til plussgrader. Christian trodde skisesongen var over men kaster seg rundt og blir med.

Vi kjører mot Brandstad og må bevilge oss noen timer søvn før vi kommer oss avgårde fra parkeringen på Brandstad innerst i Øksendalen kl 03:15. Brandstad ligger 200 moh. Det er snø fra 700 moh. Men den viser seg å være knallhard. Er det slik i renna blir det ikke så artig. Men bare noen hundre høydemeter lenger opp er det perfekt skiføre. Ganske raskt er vi fremme ved renna. Etter å ha glidd på rask snø over hele Ljøsåbotnen. Vi krysser oss oppover og merker at sola allerede har begynt oppvarmingen av den fine tørre snøen. Vi burde vært på toppen ved soloppgang. Sånn er det alltid. Men vi hadde ikke orket å gå gjennom natta uten noe søvn.

Det er rett og slett helt nydelig å være ute. Lufta er skarp og stille. Tåkedotter beveger seg på sensuelt vis oppover fjellsidene. Vi er omkranset av kjente fjell og gamle skilinjer. Vi blir litt satt ut av å se hvordan landskapet ser ut nå når snøen er borte. Steder vi har kjørt på ski er noen steder bare stup og steinur.

Vi holder bra tempo. Sola varmer men vi vet at dette blir bra. Vi har 5-10 cm tørr nok nysnø på en grovkornet og litt fuktig base. Kanskje blir det litt fluff, ellers er det bare å gønne på.


Tagged , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *