Puddersjokk


Vi jaktet på en liten smak av vinter i den rufsete værmeldingen. Vi fikk vanvittig mye mer enn vi kunne håpe på. Over 60 cm nysnø rett på bakken i skogen under Buslættkamben i Storlidalen

I skogen under Buslættkamben i Storlidalen fikk vi det jeg vil kalle tidenes pudderoverraskelse. Vi skulle bare kjøre til Romsdalen for et sosialt arrangement og hadde en plan om å sette noen svinger i snø på et jorde eller ei myr på veien ned. Dalslia skitrekk inne i Storlidalen ble valgt først ut på ei liste av steder med muligheter for skikjøring. Værmeldingen var elendig med kuling i fjellet. Så å ta turen over skoggrensa var uaktuellt.

Ved inngangen til dalen så det fremdeles mørkt ut for skiføre. Men etter noen kilometer endret alt seg. Ved Dalen gård var det bare å spenne på seg skiene og starte på turen oppover skibakken. Vi fortsatte forbi toppen av skitrekket og tråkket oss videre oppover i skogen. Med stavene målte vi stadig over 60 cm nysnø. Rett på lyngen. Og snøen lå i tykke lag på trærne rundt oss. Vinden som yr hadde meldt hadde vært bare en liten pust i bakken her.

Med for smale ski fikk vi kjent litt på hvordan en snørik vinter kan bli.

Der snør det! Der snør det! Trøndelag har slått Alpene 1-0 i pudder! Vi er best i verden! Vi er best i verden! Vi har slått Alpene 1-0 i pudder! Det er aldeles utrolig! Vi har slått Alpene! Alpene, der skistedene ble født – Zermatt, Kitzbühel, Engelberg, Cevinia, Davos, St. Moritz, Val d’Isère, vi har slått dem alle sammen, vi har slått dem alle sammen. Chamonix, peux-tu m’entendre? Can you hear me? Chamonix, jeg har et budskap til deg midt under oppkjøringen til skisesongen, jeg har et budskap til deg: Vi har slått Alpene i jakten på kortreist pudder. Chamonix, som de sier på ditt språk på après le ski rundt Avenue Michel Croz: – Les conditions de ski sont de la merde! Les conditions de ski sont de la merde! The skiing conditions are shit! Chamonix: Trøndelag har slått Alpene i pudder! Vi er best i verden!

(Fritt etter Bjørge Lillelien)

Puddersjokk i Storlidalen: bilder

Tagged , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.